• English
  • Nederlands
Atelier Berkhout, Nederland, Mei 2011
Atelier Berkhout, Nederland, Mei 2011

Open Atelier 2008 

‘OP VLEUGELS VAN MUZIEK‘

KARIN GIESEN / LIONAH CHIMARA

TEKENINGEN, SCHILDERIJEN EN THEATERFILM GEMAAKT OP LOCATIE

De eerste serie tekeningen zijn gemaakt in 2006/2007 tijdens het werken in Museum Kranenburgh, Bergen, naar voorbeeld van een schilderij van Maria/Christus Pieta dat Piet Mondriaan in zijn studietijd maakte in het Louvre in Parijs.

De tweede serie tekeningen, 2007/2008, zijn muziekvertalingen van o.a. Simeon ten Holt, Bergen, geinspireerd door een film die in Museum Kranenburgh werd getoond over de totstandkoming van muziekcomposities en de vergelijking van het creeren van muziek en creeren van een schilderij, tijdens de jaren 1880-1930, o.a. van Mondriaan.

De eerste serie tekeningen zijn statische abstracties, die steeds dynamischer worden. De tweede serie tekeningen zijn heel dynamisch, het gevolg van een fysieke manier van tekenen, een soort dans van de arm en de hand, en zij doen denken aan de vleugels van een grote vogel.

De schilderijen zijn handgeschilderd in paarstinten op linnen als een ode aan Maria, tijdens een performance op 15 maart 2008 in een schuur in de Mijzenpolder vlakbij de plek waar in de middeleeuwen een kerkje en Mariabedevaartplaats moet zijn geweest.

De film van de theater/muziek/schildersessie is een ode aan de natuur, de aarde en de zon, in 2007 gemaakt als experiment in het omzetten van muziek in kleur en het omzetten van(cirkel)vorm in muziek, in samenwerking met het Drakensberg Boys Choir, Kwa Zulu Natal, Zuid-Afrika.
Klik hier voor meer info over het Boys Choir...

Copyright © 2020 Xynergy www.lionahchimara.com