• English
  • Nederlands

Zoals gesteld in mijn Kunstenaars Verklaring, is de kunst die ik maak wat ik ben en hoe ik de wereld ervaar. Oorspronkelijk is mijn vakgebied tekenen en schilderen. Op een gegeven moment echter begon ik mijn kleding te schilderen en van keramiek borden en kopjes te maken. Ook verruilde ik mijn huis met atelier-kamer voor een groot atelier als huis met letterlijk een matras tussen de schilderdoeken en verfpotten.

Mijn atelier-huis is niet de enige plek om kunst te maken; in restaurants, in het vliegtuig, in het bos, overal heb ik mijn papier en pennen bij me om te tekenen. Dit resulteerde in een serie tekeningen 'Elke dag een tekening' wat een beeld-dagboek is.

Om mijn diepere gevoel voor de natuur een vorm te geven begon ik rituelen/performances te doen voor en over de natuur, op stranden, in berggebieden, en ook soms in de stad; in een gallerie of op straat. Kunst maken kan overal! Daarnaast zijn de kunst-projecten met andere mensen en kinderen een verlengstuk van mijn eigen kunst. Aldus 'mijn kunst is mijn leven; mijn leven is mijn kunst'.

Copyright © 2020 Xynergy www.lionahchimara.com